De omgeving

Het noorden van het eiland

Parque Holand├ęs

Het dorp waar casa El Cardon zich bevindt.  Halverwege tussen de hoofdstad en Corralejo en vlakbij de mooiste stranden en duinen van het eiland.  Rustig gelegen dorp met een kleine supermarkt, enkele restaurants en bars.  Op 20 minuten rijden ben je in het bruisende Corralejo of in de hoofdstad Puerto del Rosario.

 


Corralejo

Bruisende toeristische stand helemaal in het noorden.  Hier vind je hotels, bars, restaurants en shops in overvloed.  Vanuit Corralejo kan je met de boot naar Lanzarote.

Puerto Del Rosario

De hoofdstad van het eiland.  Op de rand van Puerto bevindt zich de luchthaven van het eiland.  Puerto heeft ook een grote haven waar je in de winter dagelijks verschillende grote cruiseschepen kan aanschouwen.  Je vindt er veel lokale restaurants en bars en het groot commercieel centrum Las Rotondas.

  

 El Cotillo

Leuk kuststadje met verschillende bars, restaurants en winkeltjes.  Iets buiten het dorp kan je genieten van het strand en lokale specialiteiten in de strandbar.  Je kan helemaal doorrijden tot aan de vuurtoren.

Lajares

Dorpje tussen Corralejo en El Cotillo.  Vooral gekend voor zijn kunstenaarsmarkt op zondag.  Veel surfers logeren graag in dit dorp omdat ze van hieruit makkelijk de surfspots kunnen bereiken. 


El Castillo

Toeristisch kustdorp ten zuiden van de luchthaven.  Hier bevinden zich veel hotels, bars, restaurants en winkeltjes.  El Castillo heeft een gezellige wandelpromenade langs de kustlijn.

Het zuiden van het eiland

Costa Calma

Toeristische badplaats die voornamelijk bestaat uit mooi strand en een aaneenschakeling van hotels.

Jaarlijks wordt hier in juli het wereldkampioenschap windsurfen gehouden.

Moro Jables

Moro Jables bevindt zich in het uiterste zuiden van het eiland.  Het kuststadje bruist van de hotels, bars, restaurants en winkeltjes.  Vanuit Moro Jables vertrekken de boten naar Gran Canaria.

Wie van avontuur houdt kan vanuit het uiterste puntje van het eiland een halfverharde weg volgen tot Pajara en villa Winter bezoeken.  Ook het mooie strand en de kolkende oceaan werden reeds verschillende malen gebruikt als filmlocatie.  Opgepast: de oceaan is op dit punt van het eiland zeer gevaarlijk door onderstroom, ga er dus niet zwemmen maar enkel pootje baten.